SERVICES

Als onafhankelijke portal naar Food Service bieden wij logistieke oplossingen voor verse groenten en fruit, zowel bewerkt als onbewerkt. Als regisseur van de verkorte keten streven we naar maximale efficiëntie op het gebied van duurzaamheid, flexibiliteit, snelheid en kosten. Onze troeven? Een strategische ligging in Venlo, fijnmazig orderpicken, flexibel transport met ons eigen wagenpark, en een partnerschap waar service voorop staat.

TRANSPORT

WAREHOUSING

QUALITY CONTROL

TRANSPORT

  • Geconditioneerd transport, specifiek voor verse bewerkte en onbewerkte groenten en fruit
  • Eigen wagenpark
  • Inspectielocatie (douanelocatie)

Voor het specifieke transport van bederfelijke goederen, zoals onze verse groenten en fruit, spelen onze geconditioneerde faciliteiten met meerdere koelzones een belangrijke rol. Wij hechten bijzonder belang aan de implementatie van traceerbaarheidssystemen, omdat deze niet alleen van essentieel belang zijn voor de kwaliteitscontrole, maar ook voor het voldoen aan regelgeving en het versterken van het klantvertrouwen in de diensten van Sous Fresh Logistics.

Ons eigen wagenpark biedt op maat gemaakte routes voor zowel inkomend als uitgaand transport, waardoor we maximale flexibiliteit genieten. Sous Fresh Logistics fungeert ook als een gecertificeerde inspectielocatie voor de im- en export van verse groenten en fruit, waarbij we de kwaliteit en regelgeving van de ingevoerde producten waarborgen en opvolgen. Nauwkeurige documentatie, inclusief details over herkomst en transport, is van vitaal belang voor traceerbaarheid.

WAREHOUSING

  • Orderpicken
  • Voorraadbeheer
  • Cross-docking

Bij Sous Fresh Logistics is orderpicken meer dan alleen efficiënt werken, vooral wanneer het gaat om diverse verse producten en samengestelde pallets. Met ons geavanceerde systeem voor identificatie, lokaliseren en verzamelen van verschillende verse producten, ondersteund door geautomatiseerd voorraadbeheer en barcodescanning, zorgen we niet alleen voor efficiëntie, maar ook voor de hoogste kwaliteit.

Goed voorraadbeheer is de basis van een efficiënt proces. Het minimaliseren van fouten bij orderpicken draagt bij aan een betrouwbare voorraadstatus, waardoor klanten kunnen vertrouwen op de versheid van hun producten. Onze inzet voor automatisering, met geavanceerde orderpicksystemen, biedt niet alleen efficiëntie, maar verhoogt ook de betrouwbaarheid van ons logistieke proces.

Crossdocking bij Sous Fresh Logistics gaat verder dan tijdsbesparing; het is een strategie die de doorlooptijd verkort en de distributie-efficiëntie verbetert. Onze goed gecoördineerde planning minimaliseert opslagtijd, wat resulteert in kostenvoordelen. Deze aanpak sluit naadloos aan bij just-in-time leveringsprincipes

QUALITY CONTROL

  • Keuren van verse producten en verpakkingen
  • Voedselveiligheid
  • Toezicht op hygiënisch werken

Bij Sous Fresh Logistics staat kwaliteitscontrole van verse groenten en fruit centraal. Onze medewerkers voeren gedetailleerde visuele inspecties uit op aspecten zoals kleur, grootte, vorm, rijpheid en eventuele externe onvolkomenheden. We controleren ook de integriteit en geschiktheid van de verpakkingen, waaronder juiste etikettering, verpakkingsdatum en eventuele beschadigingen die de kwaliteit kunnen beïnvloeden.

In het kader van voedselveiligheid ondersteunen we klanten met het testen en controleren van chemische residuen, zoals pesticiden, om ervoor te zorgen dat ze binnen toegestane limieten vallen. Microbiologische tests identificeren schadelijke micro-organismen, terwijl zorgvuldige controle allergenen identificeert en kruisbesmetting beperkt. We implementeren traceerbaarheidssystemen om snel en effectief te reageren bij voedselveiligheidsincidenten.

Hygiënisch werken is cruciaal voor minimale verontreiniging. We waarborgen strikte persoonlijke hygiënenormen, onder meer door geschikte beschermende kleding te dragen en regelmatig handen te wassen. Sanitaire voorzieningen worden goed onderhouden, en effectieve reinigingsprocedures voor apparatuur en opslagruimtes zijn voorzien. Ons personeel wordt getraind over het belang van hygiënisch werken en bewust gemaakt van potentiële risico’s.

Contact

Sous Fresh Logistics
Venrayseweg 122a
5928 RH Venlo
Nederland
T: +31 (0)174 479 700
E: logistics@sousfresh.com

© 2024 Sous Fresh bv