Groenten en fruit verdienen de hoofdrol op elk bord van de professionele kok. Dat is het doel van Sous Fresh en daarom dagen wij nu elke professionele kok uit in de challenge voor de Sous Fresh Chefs Inspirations Award tijdens de Chef-Sache in Keulen, op 28 september 2015.

80% groenten en 20% vlees/vis
Sous Fresh staat voor 80% groenten en 20% vlees en vis. Een visie die Sous Fresh niet alleen heeft. In de afgelopen tijd is het een trend geworden die steeds meer voet aan de grond krijgt. Nils Henkel, sterrenkok en lid van de jury voor de Sous Fresh Chefs Inspirations Award: “Het is gewoon onverstandig elke dag vanzelfsprekend vlees en vis te eten.”

Innovatie en inspiratie
Professionele koks zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe uitdaging en consumenten vragen om smaak op het menu. En vooral om de pure smaak van producten. Dat betekent een nieuwe rol voor groenten en fruit. Professionele koks besteden nu net zoveel tijd en zorgvuldigheid aan de bereiding van groenten als ze altijd deden aan vlees en vis. Een goed voorbeeld hiervan is RenĂ© Redzepi, bekend als chef van het restaurant “Noma” in Kopenhagen.

Koks leren op een vernieuwende manier om te gaan met groenten en ontdekken de vele mogelijkheden voor het verwerken hiervan. De enorme smaakbeleving is een ware ontdekking. Bloemkool bijvoorbeeld wordt niet meer alleen gekookt, maar ook geroosterd, geblancheerd en zelfs een carpaccio van bloemkool maakt deze groente tot een waar smaakvol gerecht. Ook de vergeten groenten worden niet langer meer “vergeten”. Topinambur, schorseneren, chioggia bieten en de pastinaak verschijnen op allerlei manieren op het bord. Kleur en smaak zijn daarbij doorslaggevend.

Met de Sous Fresh Inspiration Award wil Sous Fresh meer bekendheid geven aan de vele innovatieve en inspirerende manieren om groenten te bereiden.