Danny van Katwijk, logistiek manager Sous FreshLogistiek AGF is topsport

“Elke dag opnieuw bedrijven wij topsport, op hoog niveau. Elke order die perfect de deur uit gaat is weer een punt voor ons in de wedstrijd”,

Aldus Danny van Katwijk, bezielende manager van het logistieke hart van Sous Fresh.

Topsport op de werkvloer?

Toch niet voetballend met meloenen? Nee het ligt toch iets anders. Danny heeft in zijn jongere jaren op nationaal en internationaal niveau handbal gespeeld in het Nederlandse team en traint nu een team op datzelfde nationaal niveau.

Tijdens het interview wordt duidelijk dat hij de logistiek binnen Sous Fresh ook als topsport benaderd. Niet alleen qua scoren maar vooral ook wat de teamspirit betreft.

Samen ben je sterker en door de kwaliteiten van de mensen op de juiste manier in te zetten lever je de beste prestaties. Het teambelang is het allerbelangrijkste.”

Logistiek is dienstverlening

Wellicht meer dan gemiddeld in de logistieke wereld, staat dienstverlening hoog in het vaandel bij Sous Fresh. De klant staat centraal en dat is een uitdaging in de wereld van verse groenten en fruit. Korte lead-times, minimale voorraad en hoge uitleverkwaliteit maken dat dagelijks de lat hoog ligt.

De Stad & Land service is daar een goed voorbeeld van. Welke vraag de klant ook heeft, Sous Fresh zal ervoor zorgen dat aan deze vraag beantwoord zal worden. Welk product of tijdstip ook, waar of het ook vandaan dient te komen.

Flexibiliteit is daarmee voor Danny en zijn team uitdagend onderdeel van de logistieke wereld bij Sous Fresh.

Elke dag topniveau

Dagelijks gaan er gemiddeld bijna 100 pallets door de handen van het logistieke team van Sous Fresh. Pallets met 40 tot 50 verschillende producten. En dat is een hele uitdaging.

Hoe stapel je een pallet zodat deze niet omvalt, de verschillende soorten en maten verpakking intact blijven en vooral de groente en het fruit in optimale staat bij de klant terecht komen?

Maatwerkpallets

Bijzondere producten wil de klant niet altijd direct in grote volumes afnemen.  “Wij zijn gespecialiseerd in samengestelde pallets, zodat de klant een grote variëteit producten in kleine hoeveelheden kan bestellen. En heeft de klant juist behoefte aan grotere aantallen? Dat kan ook. Ook voor grote volumes kan de klant bij ons terecht. Wij verpakken de hoeveelheden die de klant nodig heeft, geheel op maat. Logistiek AGF is maatwerk bij ons.”

Dat is geen gemakkelijke klus en Danny is dan ook met recht trots op zijn team. “Onze orderpickers hebben een belangrijke rol binnen ons bedrijf. Zij zorgen er uiteindelijk voor dat alle inzet vanuit inkoop, verkoop en transport bij elkaar komt. De juiste order op het juiste moment bij de juiste klant”.

Dat hij daarmee ook een spin in het web is tussen de afdelingen inkoop, verkoop en transport, moge duidelijk zijn. Altijd met het belang van de klant in het vizier.

Samenwerking FrisCo en Sous Fresh

 Met de aankomende samenwerking op logistiek gebied van FrisCo en Sous Fresh in het zicht, zal de logistieke afdeling een verdere uitbreiding krijgen.

Meer vrachten, dus meer pallets die vanaf 1 januari de laaddoks zullen verlaten. Danny heeft er, met al zijn enthousiasme, zin in om daar samen met zijn team de schouders onder te zetten. Logistiek AGF, elke dag weer een uitdaging.