Meer groente op het bord

Slechts een klein duwtje heeft de consument nodig om meer groenten en fruit te gaan eten. En dat dat bekende duwtje door de professionele kok gegeven kan worden, blijkt uit het recente onderzoek van Stichting Variatie in de Keuken en Wageningen UR. Meer groente op het bord is de missie.

 

onderzoek

De invloed van de professionele kok

Zij hebben gedurende drie maanden, in samenwerking met een restaurantketen, een deel van hun gasten 31 % meer groenten geserveerd en minder vlees/vis. Met als opvallende uitkomst dat de beoordeling van de gerechten, door de consument, gelijk is. Men ervaart het als genoeg en smaakvol.

Een gezonde conclusie die voor de professionele kok bovendien nog een positieve andere kant kent. Naast meer variatie, kleur en smaak op het bord met meer groenten, is het veelal ook goedkoper om meer groenten te serveren en de hoeveelheid vlees/vis te verlagen.

Gezond én smaakvol

Meer groenten op het bord in het restaurant is een trend die al eerder is ingezet, maar nu van trend overgaat in een blijvende filosofie. Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek kan dit niet anders dan blijvend zijn. Met gezondheid als belangrijkste argument en smaak, kleur en inspiratie als perfecte ondersteuners.