De flexitariër wint terrein.

Inmiddels eet 67% van de Nederlanders minimaal één dag per week geen vlees of vis met het oog op variatie, milieu en natuur, dierenwelzijn en gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu dat in september 2016 is gepubliceerd.

‘Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd’, geeft bijna de helft van de Nederlanders aan in dit onderzoek. Net als in Nederland is ook in Duitsland een daling in vleesconsumptie zichtbaar.

Maar wat eet deze Nederlander dan als alternatief? Vele verschillende soorten vleesvervangers verschijnen er tegenwoordig op de markt. Van falafel tot zeewier wordt gegeten als vleesvervanger. Ook groenten worden vaak ingezet als alternatief.

Tropische nieuwkomer op de markt

Maar nu komt er wel een bijzondere nieuwkomer op de markt: jackfruit. We zien steeds meer mogelijkheden om deze Aziatische stekelvormige vrucht te gebruiken als perfecte vleesvervanger. Naast het feit dat jackfruit smaken heel goed opneemt en dus erg geschikt is om te kruiden, heeft hij ook een textuur die vergelijkbaar is met pulled chicken of varkensvlees.

Jackfruit, een van de grootste vruchten ter wereld, is jaarrond beschikbaar bij Sous Fresh. Zie hieronder de vegan pulled jackfruit op een broodje.  Vraag ernaar bij uw verkoper en zet deze innovatieve jackfruit vleesvervanger vandaag nog op de kaart.

Bronvermelding:
https://www.natuurenmilieu.nl/nieuwsberichten/onderzoek-67-nederlanders-is-flexitarier/

Jackfruit, der Fleischersatz / de vleesvervanger