‘Groenten verdienen een hoofdrol op het bord’

Tijdens de Internorga 2017 zijn wij met het Sous Fresh team aanwezig in Hal B3.OG, stand 211. Uiteraard met voorbeelden van groente en fruit uit ons assortiment, de Inspiration Box, informatie over het online culinair platform Chefs Inspiration en de diverse social media kanalen waar u ons kunt vinden en waar u uw inspiratie kunt delen danwel inspiratie kunt opdoen. Heeft u al eens een blik geworpen op de Sous Fresh Facebook pagina of het Instagram account waar diverse koks hun gerechten met ons delen met de hashtag #chefsinspiration?

Remco de Boer, directeur:
“Groenten moeten een hoofdrol krijgen op het bord. Dat verdienen ze!”

Graag wil ik jullie deelgenoot maken van mijn missie:
“Groenten moeten een hoofdrol krijgen op het bord. Dat verdienen ze! Groenten zijn gezond en door hun smaak en kleur dragen ze bij aan een gastronomische versbeleving”

In de afgelopen jaren zien we gelukkig de tendens van meer groenten en fruit op het bord. Omdat het gezond en lekker is. En we zien dat de professionele kok dit “gezonde nieuwe eten” omarmt.

 

Hoofdrol voor groenten en fruit

Groenten hoeven niet langer het genoegen te nemen met een bijrol. Ze krijgen steeds vaker de hoofdrol op het bord. En eigenlijk is dat ook niet zo vreemd. Groenten en fruit brengen veel meer smaak en kleur op het bord. Je wordt toch aangenaam verrast wanneer je in een restaurant een mooi opgemaakt bord krijgt geserveerd, waarbij kleur je smaakpapillen al op voorhand prikkelt. Een ontwikkeling waarbij gezond en bewust willen eten een grote rol speelt.

 

Nieuwe benadering van groenten

Nieuwe, of juist oude en vergeten, bereidingswijzen van groenten openen een nieuwe smaakbeleving. Bloemkool is ineens niet meer saai wanneer deze bijvoorbeeld gemarineerd als couscous wordt opgediend. En dat geldt voor veel soorten groenten. Ze worden (her)ontdekt en vormen daarmee uitstekende alternatieven voor vlees en andere dierlijke producten.

 

Eerlijk en gezond

De 80/20 verhouding op het bord, met 80% groenten of fruit en 20% vlees of vis wordt ook steeds meer overgenomen. De consument is zich steeds bewuster van wat men eet. Eerlijk eten en duurzaamheid zijn ook factoren die een rol spelen in deze bewustwording. Een mooie ontwikkeling, waar de kok op in moet spelen.

 

Sous Fresh ‘Chefs Inspiration’

Ons team van specialisten gaat met ons merk ‘Chefs Inspiration’ verder dan alleen het leveren van hoge kwaliteit groenten en fruit. Wij proberen de kok te inspireren op het gebied van groente en fruit. Dat doen we bijvoorbeeld door middel van de maandelijkse Sous Fresh Chefs Inspiration Box. Elke maand weer ontvangen koks in deze box 6 nieuwe of vernieuwende groenten/fruit waarmee hij of zij kan experimenteren en leren.

Vanuit die relaties met de kok krijgt Sous Fresh feedback over de wensen van deze kok en kunnen we een assortiment samenstellen dat bij deze professionele kok past. Een assortiment vol met inspirerende groenten en fruit-soorten. Een win-win situatie dus.

Ons doel is de kok te enthousiasmeren en inspireren met een kwalitatief hoogwaardig en inspirerend assortiment, zodat hij inspirerende, smaakvolle, kleurrijke en vooral gezonde menu’s gaat ontwikkelen voor zijn gasten.
Met hartelijke groet,

Remco

Internorga_remco