Specialties

Convenience

Gehakte knoflook

De beste kwaliteit knoflook, gehakt en zonder kunstmatige toevoegingen. De verse smaak van knoflook, direct gebruiksklaar en E-nummer vrij. Geeft een pure smaak en aroma en een visueel effect in gerechten. Ready-to-use met de authentieke frisse smaak van knoflook.

direct bestellen

Knoflookpuree

De beste kwaliteit knoflook, gepureerd en zonder kunstmatige toevoegingen. De verse smaak van knoflook, direct gebruiksklaar en E-nummer vrij. Geeft een pure smaak en aroma en een visueel effect in gerechten. Ready-to-use met de authentieke frisse smaak van knoflook.

direct bestellen

Eetbare bloemen

Afrikaantjes

SF-logoAfrikaantjes zijn herkenbaar aan hun mooie, fel gekleurde bloemen. Afrikaantjes worden rauw gebruikt in salades of sauzen, maar kunnen ook op het laatst worden toegevoegd aan warme gerechten.

direct bestellen

Anjers

Anjers komen in allerlei verschillende kleuren en zijn daarom ook een waar feest op ieder bord. Anjers hebben een heerlijke aroma en is goed te gebruiken in salades. Ook warme gerechten als soepen komen anjers goed tot hun recht.

direct bestellen

Begonia

SF-logoDe bloemblaadjes van de begonia zijn zowel als kleuraccent en als kruid te gebruiken in tal van salades en andere zomerse gerechten. De begonia heeft een fris pikante, peperige smaak.

direct bestellen

Borage

Borage, ook wel komkommerkruid of bernagie genoemd, is direct te herkennen aan de opvallende blauwe bloemen. Deze bloemen zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens lekker van smaak. Borage past perfect in salades en andere zomerse gerechten.

direct bestellen

Calendula

De Calendula, ook wel goudbloem genoemd, is een eetbare bloem. De bladeren zijn over het algemeen bitter van smaak, maar kunnen ook verrassend goed zijn. De Goudsbloem staat daarnaast ook bekend om zijn geneeskrachtige werking. Een mooie toevoeging aan iedere salade.

direct bestellen

Capuceine

De Capuceine, ook wel Oost-Indische kers genoemd is een eetbare bloem die meteen te herkennen is aan diens unieke smaak. De smaak doet denken aan die van tuinkers, maar dan iets pikanter. Naast de smaak is het ook een lust voor het oog, dankzij de felle kleuren.

direct bestellen

Eetbare bloemenmix

De eetbare bloemenmix bestaat uit diverse eetbare bloemen met een palet aan de meest prachtige vormen en kleuren. Het is bijna zonde om op te eten. De verschillende eetbare bloemen zijn fantastisch om een schaal hapjes mee te garneren of een bonte salade. Laat je fantasie de vrije loop.

direct bestellen

Lavendel

Lavendel-wmLavendel is erg geliefd in de tuinen, vanwege de mooie paarse kleur en aangename geur van de bloemen. Lavendel wordt ook in de keuken gebruikt. Franse kazen worden vaak met lavendel gekruid en ook thee en stroop wordt met lavendel verwerkt.

direct bestellen

Leeuwenbek

Dankzij de zeer zachte textuur en de nectarine achtige smaak is deze eetbare bloem een ware smaakbeleving. Leeuwenbekjes zijn ideaal als garnering en gaat uitstekend samen met oude kazen.

direct bestellen

Madeliefjes

SF-logoMadeliefjes kennen we allemaal. Maar wist u ook dat het madeliefje een helende werking heeft? Het consumeren van madeliefje werkt kalmerend bij krampen, helpt bij het zuiveren van het bloed en is goed voor de lever. Leuk als lekker decoratie, maar ook goed te gebruiken in warme soepen.

direct bestellen

Orchidee

SF-logoDeze orchidee heeft een frisse, neutrale smaak die doet denken aan die van ijsbergsla of witlof. De orchidee is goed te gebruiken als opvallende decoratie op het bord maar vindt ook zijn weg in salades, cocktails of desserts.

direct bestellen

Rozen

De eetbare roos kan je in z’n geheel gebruiken als blikvanger op een gerecht, maar de losse blaadjes, en dat zijn er tientallen!, doen het heel goed in salades, desserts en vruchtendrankjes.

direct bestellen

Viooltjes

De eetbare viool is als hele bloem of losse bloemblaadjes te gebruiken. Ze zijn in allerlei kleuren beschikbaar en makkelijk te verwerken. De smaak is licht zoet en zacht. De viooltjes zijn licht geurend. Ze staan erg leuk in ijsblokjes, toetjes, salades of gebak. Ook gesuikerd zijn ze heerlijk.

direct bestellen