Pepers

Pepers

Peper

Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes, maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort. Over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Het assortiment van Sous Fresh bestaat uit rode, gele en groene pepers.
direct bestellen

Rawit

De Rawit is een zeer hete peper. Daarom wordt de Rawit meestal in z’n geheel meegekookt, om later weer uit het gerecht te worden verwijderd. Maar de peper kan in stukjes gesneden ook goed gebruikt worden. Deze peper is een onmisbaar ingrediënt bij de bereiding van sambal. Ook wordt de Rawit vaak gebruikt in de Indonesische en Thaise keuken.
direct bestellen

Pimiento de Padron

Pimiento de Padron komt van oorsprong uit het plaatsje Padron uit de streek Galicië in Spanje. Pimiento de Padron is mild van smaak, maar één op de tien pepers kan pittig zijn. Welke? Dat blijft een culinaire Russische roulette. Pimiento de Padron kun je bakken of frituren tot ze zacht en rimpelig zijn en er kleine witte blaasjes op verschijnen. Even laten uitlekken op keukenpapier, bestrooien met een weinig grof zeezout en warm opdienen. Eet Pimiento de Padron als een Tappas ofwel als een bijgerecht. Je bijt de peper af van het steeltje en gooit het steeltje weg.
direct bestellen

Pepperdew

Soms kom je een product tegen dat gelijk prikkelt! Dat uitnodigt tot inspiratie en creativiteit. De kleine geraffineerde pepperdew is zo’n product! Pikant, maar zoet! Verrassend!

Verkrijgbaar van september tot en met juni.

direct bestellen