Groenten

Aardappelen

Vitelotte Noir

Een donkerpaarse, bijna zwarte aardappel. De aardappel is ovaal van vorm en middelgroot. Vitelotte Noir aardappelen smaken zoeter dan gewone aardappel en hebben een lichte nootachtige smaak.

direct bestellen

Amandine

Vroege, stevige vastkokende aardappel. Goede kookkwaliteit en gemakkelijk te wassen. Fijne smaak en gelijkmatige vorm.
direct bestellen

Roseval

Egale, rode, ovale aardappel met vlakke ogen. Gekookt in de schil is de Rose val geel van kleur en zeer smakelijk. De Roseval is een culinaire vastkokende aardappel en hoeft niet geschild te worden.
direct bestellen

Franceline

De Franceline is heel vastkokend en heeft een uitmuntende smaak met een zeer dunne en gladde schil.
direct bestellen

La Ratte

La Ratte komt uit 1872 en is een topper van de Franse keuken: mooie schil, langwerpig en vastkokend. En bovendien overheerlijk met een zachte, boterachtige structuur en een lichte nootachtige smaak. Rattes zijn lekker als je aardappels wilt koken en uitstekend geschikt voor gebruik in salades of om te grillen.
direct bestellen

Chérie

De Chérie is een vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, zeer vlakogig, heeft een roze schil en geel vruchtvlees. Is prima van smaak.
direct bestellen

Oca

Oca-2-wmOca is een uit de Andes afkomstig knolgewas. Daar groeit het op een hoogte van maar liefst 3000 meter! De knolletjes met ieder een unieke vorm hebben een aparte ‘fruitgroente smaak’. Oca is lekker knapperig en kan zowel zoet als bitter zijn.
direct bestellen

Baby groente

Baby courgette

Baby courgette is een kleine versie van de gewone courgette en is een specifieke mini variëteit. De courgette komt oorspronkelijk uit Italië en is een familielid van de komkommer. De vrucht kan zowel groen als geel zijn en heeft over het algemeen een vergelijkbare vorm als dat van een komkommer, hoewel sommige rond of flesvormig zijn. Een courgette met bloem betekent dat de vrucht vers en onrijp is. De onrijpe courgette heeft de meeste smaak.
direct bestellen

Baby prei

Baby prei is verwant aan de ui en komt oorspronkelijk uit centraal Azië. Prei heeft een licht bolvormige basis met brede, platte, donkergroene bladeren eraan. In plaats van de vorming van een strakke bol als de ui, is de prei een lange cilinder van gebundelde bladomhulsels. De eetbare delen van een prei zijn de witte basis en de lichtgroene stengels. De smaak kan worden omschreven als een mix van milde ui en komkommer. Baby prei is kleiner en malser dan een normale prei.
direct bestellen

Baby pattison

Een Baby pattison is een pompoenachtige vrucht en is gerelateerd aan de komkommer familie. De pattison komt oorspronkelijk uit de tropische regio’s van Zuid-Amerika. Pattison is een soort zomerpompoen met een kenmerkende vorm. Op het eerste gezicht ziet een Baby pattison eruit als een UFO, met een dikke centrum en diep geschulpte randen. De vrucht is wit, geel of groen in kleur. De smaak van baby pattison is vergelijkbaar met die van andere zomerpompoenen, zoals courgette.
direct bestellen

Baby wortels

Baby wortel is een knolgewas en komt oorspronkelijk uit Afghanistan. Een baby wortel is een specifieke wortel variëteit. De oranje vrucht heeft een krokante structuur. Baby wortels zijn ongeveer 10-12 cm lang en hebben een zoete smaak. De baby wortel is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.
direct bestellen

Baby aubergine

De aubergine is eigenlijk een vrucht, maar wordt vaak als groente gebruikt. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is familie van de tomaat en aardappel. De vrucht heeft een glanzende donker paarse, groene of witte huid. Baby aubergines zijn klein en zijn peervormig. Het vruchtvlees is wit, glad en bevat tal van zachte, eetbare zaden. De smaak is bitter.
direct bestellen

Baby koolrabi

Deze kleine variant van de normale koolrabi is de perfecte combinatie van fris en aards. Klein van formaat, maar toch die echte fris zure koolsmaak.
direct bestellen

Baby kroten

Deze mini bieten beschikken over alle eigenschappen die hun grotere broer ook hebben. Door hun kleine formaat zijn ze ook nog eens een stuk sneller gaar te krijgen! Baby bieten zijn er in het rood, geel, wit en natuurlijk de chioggia.
direct bestellen

Baby meiraap

SF-logoDe meiraap is een wortelsoort met een wit-paarse kleur en ronde vorm. De mini variant hiervan heeft dezelfde radijs-achtige smaak en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. De sterke smaak wordt milder door het koken.
direct bestellen

Baby venkel

De minivenkel is de kleine variant van de normale venkel. Kleiner van formaat, maar minstens zo lekker van smaak. Mini venkel heeft een zoete smaak en is calorie- en vetarm. Deze kleine venkel past perfect in pasta’s, salades, quiches en ovenschotels maar is ook rauw een heerlijke toevoeging aan de maaltijd.
direct bestellen

Baby paprika rood

Rode baby paprika’s zijn de rijpe varianten van de groene paprika. Hierdoor bevat een rode paprika 2 keer meer vitamine C dan de groene paprika. Daarnaast is de rode variant het zoetst.
direct bestellen

Baby paprika geel


Gele baby paprika is ook een rijpe variant van de groene paprika. Gele paprika’s bevatten 2 keer meer vitamine C dan de groene paprika’s. Gele paprika’s hebben een zoete en frisse smaak.

direct bestellen

Baby paprika groen

Groene baby paprika’s zijn eigenlijk onrijpe gele of rode paprika’s. Groene paprika’s zijn minder zoet en zelfs een beetje bitter in vergelijking met de gele, oranje en rode paprika.
direct bestellen

Baby paprika oranje

Deze paprika’s zijn net als de rode en de gele variant zoet en fris. Toch heeft de oranje variant de zachtste smaak en is hij anders gevormd.
direct bestellen

Baby paprika mix

Moeite met kiezen? Probeer dan eens onze baby paprika mix!
direct bestellen

Baby groente mix

SF-logoLijkt het u allemaal lekker? Probeer dan onze mix van diverse soorten baby groenten!
direct bestellen

Bladgroente

Spinazie

Spinazie is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes. De structuur van deze blaadjes is sterk afhankelijk van het seizoen. Aan het begin en eind van het jaar is er kleinbladige spinazie die goed geschikt is voor gebruik in salades. Vanaf maart is de wat stuggere spinazie te koop die zich beter leent voor warme gerechten. Spinazie is zowel gewassen als ongewassen verkrijgbaar bij Sous Fresh.
direct bestellen

Rucola

Rucola is een bladgroente die steeds populairder wordt, vooral in salades. Dat komt onder andere door de unieke smaak. De groene blaadjes zijn lekker pittig, iets bitter en nootachtig. Rucola is zowel gewassen als ongewassen bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Veldsla

Veldsla is lichtgroen en heeft een ronde, lepelachtige bladvorm. De sla heeft een milde nootachtige smaak die niet overheersend is. Een ideale slasoort dus voor in de salade of als garnering. Veldsla is zowel gewassen als ongewassen bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Sla mesclun

Mesclum is een frisse slamix van onder andere rucola, tat soi, red mustard, bull’s blood, red chard, mizuna groen, lollo biondo en lollo rosso. De kruidachtige smaak komt mede door de rucola. Mesclum wordt voornamelijk als basissalade gebruikt en kan direct worden geserveerd met bijvoorbeeld een dressing.
direct bestellen

Sla wildkrauter

Deze heerlijke mix van diverse slasoorten is er zowel gewassen als ongewassen. We hebben ook een variant met eetbare bloemen!
direct bestellen

Sla wildkrauter met bloemen

Deze wildkrauter sla met eetbare bloemen ziet er niet alleen fantastisch uit, hij is ook nog eens heerlijk van smaak. Wildkrauter sla met bloemen is al voor u gewassen. Lekker handig!
direct bestellen

Sla bull's blood

Bull’s Blood is een slasoort die herkenbaar is aan zijn donkerrode tot paarse blad. Bull’s Blood heeft een frisse, lichte notensmaak waarin de afkomst van de rode biet herkenbaar is. Bull’s Blood wordt voornamelijk rauw gegeten en is daarnaast een mooie garnering. Bull’s Blood is zowel gewassen als ongewassen verkrijgbaar bij Sous Fresh.
direct bestellen

Sla red chard

Red Chard is herkenbaar aan zijn groene bladeren met rood/paarse nerf. Red Chard heeft een frisse, licht bittere smaak waarin de afkomst van de rode biet meteen herkenbaar is. De sla is een mooie toevoeging in iedere salade en wordt ook vaak als garnering gebruikt. Red Chard is zowel gewassen als ongewassen verkrijgbaar bij Sous Fresh.
direct bestellen

Sla red mustard

Red Mustard herkennen we aan zijn roodgroen gekleurde blaadjes. Red Mustard dankt zijn naam aan de pittige mosterdsmaak en wordt daarom ook wel mosterdsla genoemd. Red Mustard wordt voornamelijk gebruikt in salades of als garnering. Red Mustard is zowel gewassen als ongewassen bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Sla mizuna

Mizuna is en Japanse slasoort met getande, lichtgroene blaadjes. De smaak is mild met een aangename licht peperige smaak. Mizuna is een mooie toevoeging in iedere salade. Mizuna is zowel gewassen als ongewassen bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Sla tatsoi

Tatsoi sla, ook wel Chinese sla genoemd, is afgeleid van de bladeren van de koolsoort Bok Choy. De kleine lepelvormige bladen hebben een opvallende witte nerf. Tatsoi sla heeft een licht kruidige koolsmaak, als ook een mosterdsla. Lekker om rauw te eten of als garnering. Tatsoi sla is zowel gewassen als ongewassen bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Aziatische baby groente

Baby paksoi

Mini Paksoi is de mini versie van de gewone paksoi. Dit ras heeft kleine donker tot lichtgroene bladeren. De basis varieert van wit tot zeer licht groen. Mini paksoi is knapperig en heeft een milde smaak.
direct bestellen

Baby paksoi shanghai

Mini Paksoi Shanghai is een kleinere versie van Paksoi, maar is een steviger gewas en heeft een sterkere smaak. Deze variant heeft lichtgroene bladeren en stengels. De smaak van deze variant is een beetje zoals Chinese kool, maar kruidiger. De normale Paksoi Shanghai is ook onderdeel van het Chefs Inspiration assortiment en dus bij Sous Fresh verkrijgbaar.
direct bestellen

Peulvruchten

Haricot verts

Net als andere groene bonen zijn haricot vert bonen slechts de onrijpe vruchten van de boon plant. Haricot vert is Frans voor groene bonen en de boon is afkomstig uit Frankrijk. Haricots betekent bonen en vert betekent groen. Haricot vert bonen lijken op gewone groene bonen. Echter, ze zijn een beetje slanker en langer dan normale groene bonen. Deze boon heeft geen vezels en wordt beschouwd als een knapperige boon. Haricots verts hebben een meer complexe smaak dan andere gewone groene bonen.
direct bestellen

Peul

Peulen zijn peulvruchten of specifieker een variëteit van erwten die in hun geheel gegeten worden in de dop terwijl ze nog onrijp zijn. Peulen zijn een platte versie van tuinerwten en zijn inheems aan Azië. De peulen zijn plat en dun. Over het algemeen kunnen de schaduwen van de platte kleine erwten aan de binnenkant gezien worden. Een peul bevat vijf tot zeven zaden en 2,5 tot en met 7 centimeter lang worden. De smaak van peulen is milder en zoeter dan die van de tuinerwt.
direct bestellen

Tomaten

Tijgertomaat rood

De tijgertomaat dankt zijn naam aan het strepenpatroon op de schil, net als een tijger. Decoratief doet deze tomaat het dus erg goed. Naast het mooie uiterlijk heeft de tijgertomaat ook een erg volle, zoete smaak met veel vruchtvlees. De strakke huid maakt deze tomaat ook geschikt om uit de hand te eten als lekker tussendoortje.
direct bestellen

Tijgertomaat groen

De tijgertomaat dankt zijn naam aan het strepenpatroon op de schil, net als een tijger. Decoratief doet deze tomaat het dus erg goed. Naast het mooie uiterlijk heeft de tijgertomaat ook een erg volle, zoete smaak met veel vruchtvlees. De strakke huid maakt deze tomaat ook geschikt om uit de hand te eten als lekker tussendoortje.
direct bestellen

Tomberry

De Tomberry tomaat is vernoemd naar een bes vanwege zijn kleine formaat. Het mini-uiterlijk gaat wél samen met een mega-smaak. Dat maakt dit kleine tomaatje zeer geschikt voor de gastronomie. De Tomberry heeft een culinaire uitstraling en is door de ‘grootte’ ideaal in salades en als garnering. Wanneer de Tomberry warm in een gerecht wordt gebruikt, is de smaakexplosie zelfs nog groter.
direct bestellen

Classic mix

Inca Classic Tomatoes bestaat uit een mix van diverse oude tomatenrassen, tomaten van allerlei kleuren, maten en smaken. De meeste rassen die voorkomen in de classic mix kunnen ook los verkocht worden.
direct bestellen

Vergeten groente

Peen geel (Mellow Yelllow)

De gele wortel is inmiddels volledig geaccepteerd in de Nederlandse keuken! Op z’n best in een maaltijd, soep of rauw door een smakelijke salade.
direct bestellen

Peen paars (Deep Purple)

Een mooie dieppaars gekleurde wortel, met veel smaak! Vele decoratieve eigenschappen door zijn intense kleur! Minder geschikt om te koken, omdat de wortel dan zijn kleur verliest!
direct bestellen

Peen paars (Purple Haze)

Paars van buiten, oranje van binnen. Lekker zoet van smaak en daardoor heel geschikt om rauw te gebruiken in salades!
direct bestellen

Peen wit (White Satin)

Crème kleurige wortel met een lekkere bite. Door zijn volle smaak goed te gebruiken in puree’s, of gebonden soepen!
direct bestellen

Peen rainbow

Een combinatie van een aantal meerkleurige penen. Door het mooie kleurenpallet is het een feest voor elke maaltijd.
direct bestellen

Biet chioggia

Een mooie kleurrijke biet meteen krachtige smaak. De aardse smaak in combinatie met een lichtzoete tint zorgt voor vele unieke toepassingen in diverse gerechten!
direct bestellen

Biet geel

Een frisse gele biet met een hoge decoratieve waarde door zijn mooie gele kleur! Rauw erg lekker in salades of dungesneden als carpaccio!
direct bestellen

Biet wit

Een lekkere witte biet met een zachte zoete smaak. Ideaal voor in de soep of rauw door de salade!
direct bestellen

Rammanas

Deze kruidige wortel smaakt pittiger dan verse radijs! De smaak word milder na bereiding. De wortel kan zowel koud als warm verwerkt worden.
direct bestellen

Topinambour

De krachtige topinambour smaakt licht zoet en zelfs een beetje nootachtig. Deze licht verteerbare wortel is zeer geschikt voor warme gerechten en voegt iets extra’s toe aan een hartige soep.
direct bestellen

Schorseneren

Donkere, wortelachtige groente met een lichtkruidige en nootachtige smaak. Gebruik tijdens het koken of smoren een beetje azijn om verkleuren tegen te gaan!
direct bestellen

Wortelpeterselie

Een witte wortel, die doet denken aan peterselie. Lijkt qua smaak een beetje op pastinaak en knolselderij, maar dan zoeter! Een mooie basis voor een stevige maaltijd!
direct bestellen

Pastinaak

Creme-wit kleurige wortel met licht zoete anijs-achtige smaak. Een typische wintergroente met vele bereidingsmogelijkheden (rauw, gekookt, gestoofd, bakken en zelfs frituren!)
direct bestellen

Mierikswortel

Een witte wortel met een licht pittige mosterd smaak. Gebruik een beetje azijn om de smaak te neutraliseren. Niet geschikt om te koken, enkel licht verwarmen. Lekker als chutney!
direct bestellen

Pompoen

Sous Fresh heeft tal van pompoenen in haar assortiment. Denk aan de heerlijke flespompoen, de zoete ‘Sweet Mama’ of de veelzijdige Hokkaido.
direct bestellen