Fruit en Bessen

Zachtfruit

Blauwe bessen

De blauwe bes is zwartblauw van kleur en heeft een mat, dof oppervlak. De blauwe bes is geen bosbes, het is een andere soort. Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten en zijn een makkelijke snack, ideaal voor onderweg.
direct bestellen

Cranberries

SF-logoDe cranberry is gerelateerd aan de bosbes en de blauwe bosbes. Deze rode vrucht is bal of peervormig en heeft een diameter van 6-8 mm. Cranberries hebben een kenmerkende eigen smaak en zijn erg veelzijdig in gebruik. Zo kunnen ze vers, gedroogd of gekookt gegeten worden. Daarnaast zijn cranberries ook prima geschikt als verfrissend sapje.
direct bestellen

Frambozen

Na de aardbei is de framboos samen met de blauwe bes het populairste product binnen het zachtfruit. Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. Net als aardbeien behoren ze tot de grote rozenfamilie. Net als bramen zijn ze opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes. Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur.
direct bestellen

Bramen

De braam is familie van de aardbei. De zacht-zoete vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig. De eerste bramen van het seizoen zijn soms wat fris zuur, maar daarna zijn ze heerlijk zoet en sappig.
direct bestellen

Fruitmix

SF-logoBent u een groot fan van alle soorten zachtfruit? Deze handige mix met de heerlijkste soorten zachtfruit voldoet perfect aan uw wensen.
direct bestellen

Rode bessen

Rode bessen hebben een klein kroontje – ongeveer 1 cm in doorsnee – en groeien in trossen. De kleur is doorschijnend helder tot donkerrood. Het zure tot zoetzure vruchtvlees bevat een aantal geelbruine pitjes.
direct bestellen